Duanwu Festivali’nde kutlamalar

Gündem 31.05.2025 - 21:30, Güncelleme: 31.05.2025 - 21:30 271 kez okundu.
 

Duanwu Festivali’nde kutlamalar

Çin Ay Takvimi’ne göre her yıl 5. ayın 5. gününe denk gelen Duanwu Festivali, Bahar Bayramı ve Güz Ortası Bayramı ile birlikte “Çin’in üç büyük geleneksel bayramı”ndan biri kabul ediliyor.
Çin Medya Grubu'nun (CMG) haberine göre Çin Ay Takvimi’ne göre her yıl 5. ayın 5. gününe denk gelen Duanwu Festivali, Bahar Bayramı ve Güz Ortası Bayramı ile birlikte “Çin’in üç büyük geleneksel bayramı”ndan biri kabul ediliyor. Vatansever şair ve devlet adamı Qu Yuan’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalde çeşitli kutlamalar da yapılıyor. Duanwu Festivali’nin en bilinen geleneği, ejder kayığı yarışlarıdır. Bu nedenle festival, uluslararası alanda sıklıkla “Ejder Kayığı Festivali” olarak da anılıyor. Bugünlerde geleneksel olarak kamış yapraklarına sarılmış yapışkan pirinçle hazırlanan zongzi adlı yiyecekler suda haşlanarak tüketiliyor. Aileler evlerinin girişine pelin otu ve su kamışı; çocukların bileklerinde ise beş renkli iplikleri görmek mümkün. Ayrıca, kaplan ya da kabak şeklinde hazırlanmış, içi kokulu otlarla doldurulan küçük keselerin çocukların kıyafetlerine ipek ipliklerle bağlanması da yaygın bir gelenektir. Tuzlanmış ördek yumurtası yemek ve kırmızı zırnık (xionghuang) şarabı içmek de festivalin yaygın gelenekleri arasında yer alıyor. Hibya Haber Ajansı
Çin Ay Takvimi’ne göre her yıl 5. ayın 5. gününe denk gelen Duanwu Festivali, Bahar Bayramı ve Güz Ortası Bayramı ile birlikte “Çin’in üç büyük geleneksel bayramı”ndan biri kabul ediliyor.
Çin Medya Grubu'nun (CMG) haberine göre Çin Ay Takvimi’ne göre her yıl 5. ayın 5. gününe denk gelen Duanwu Festivali, Bahar Bayramı ve Güz Ortası Bayramı ile birlikte “Çin’in üç büyük geleneksel bayramı”ndan biri kabul ediliyor. Vatansever şair ve devlet adamı Qu Yuan’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalde çeşitli kutlamalar da yapılıyor. Duanwu Festivali’nin en bilinen geleneği, ejder kayığı yarışlarıdır. Bu nedenle festival, uluslararası alanda sıklıkla “Ejder Kayığı Festivali” olarak da anılıyor. Bugünlerde geleneksel olarak kamış yapraklarına sarılmış yapışkan pirinçle hazırlanan zongzi adlı yiyecekler suda haşlanarak tüketiliyor. Aileler evlerinin girişine pelin otu ve su kamışı; çocukların bileklerinde ise beş renkli iplikleri görmek mümkün. Ayrıca, kaplan ya da kabak şeklinde hazırlanmış, içi kokulu otlarla doldurulan küçük keselerin çocukların kıyafetlerine ipek ipliklerle bağlanması da yaygın bir gelenektir. Tuzlanmış ördek yumurtası yemek ve kırmızı zırnık (xionghuang) şarabı içmek de festivalin yaygın gelenekleri arasında yer alıyor. Hibya Haber Ajansı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve worldwideweb.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.