Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı
Gündem
(AA) - Anadolu Ajansı |
07.05.2025 - 18:34, Güncelleme:
07.05.2025 - 18:34 90 kez okundu.
Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı
Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı
KIRIKKALE-BHA
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Kırıkkale Üniversitesi'nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ortadoğu Kültürünü Tanıtma ve Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyonda, Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı.
Etkinliğe, Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği (KIPAKDER) de destek verdi. Dernek yönetim kurulu üyesi Şef Erhan Akkoç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte Kazakistan’a ait geleneksel yemekleri hazırlayarak katılımcılara sundu. Şef Akkoç, hem yemeklerin yapımını uygulamalı olarak gösterdi hem de bu yemeklerin kültürel arka planına dair bilgiler paylaştı.
Etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği geçen Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Gökbörü’ye teşekkür eden KIPAKDER yetkilileri, gençlerin farklı kültürleri tanıma sürecine katkı sunan bu tür faaliyetleri önemsediklerini ve her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Program, öğrencilerin kültürel çeşitliliğe dair farkındalıklarını artırma, geleneksel mutfaklara ilgi uyandırma ve gastronomi alanında ilham verme amacıyla başarıyla tamamlandı.
Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı
KIRIKKALE-BHA
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Kırıkkale Üniversitesi'nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ortadoğu Kültürünü Tanıtma ve Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyonda, Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı.
Etkinliğe, Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği (KIPAKDER) de destek verdi. Dernek yönetim kurulu üyesi Şef Erhan Akkoç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte Kazakistan’a ait geleneksel yemekleri hazırlayarak katılımcılara sundu. Şef Akkoç, hem yemeklerin yapımını uygulamalı olarak gösterdi hem de bu yemeklerin kültürel arka planına dair bilgiler paylaştı.
Etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği geçen Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Gökbörü’ye teşekkür eden KIPAKDER yetkilileri, gençlerin farklı kültürleri tanıma sürecine katkı sunan bu tür faaliyetleri önemsediklerini ve her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Program, öğrencilerin kültürel çeşitliliğe dair farkındalıklarını artırma, geleneksel mutfaklara ilgi uyandırma ve gastronomi alanında ilham verme amacıyla başarıyla tamamlandı.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.