Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 07.05.2025 - 18:34, Güncelleme: 07.05.2025 - 18:34 90 kez okundu.
 

Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı

Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı
KIRIKKALE-BHA Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Kırıkkale Üniversitesi'nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ortadoğu Kültürünü Tanıtma ve Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyonda, Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı. Etkinliğe, Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği (KIPAKDER) de destek verdi. Dernek yönetim kurulu üyesi Şef Erhan Akkoç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte Kazakistan’a ait geleneksel yemekleri hazırlayarak katılımcılara sundu. Şef Akkoç, hem yemeklerin yapımını uygulamalı olarak gösterdi hem de bu yemeklerin kültürel arka planına dair bilgiler paylaştı. Etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği geçen Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Gökbörü’ye teşekkür eden KIPAKDER yetkilileri, gençlerin farklı kültürleri tanıma sürecine katkı sunan bu tür faaliyetleri önemsediklerini ve her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Program, öğrencilerin kültürel çeşitliliğe dair farkındalıklarını artırma, geleneksel mutfaklara ilgi uyandırma ve gastronomi alanında ilham verme amacıyla başarıyla tamamlandı.
Kırıkkale’de Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı
KIRIKKALE-BHA Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Kırıkkale Üniversitesi'nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ortadoğu Kültürünü Tanıtma ve Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen organizasyonda, Ortadoğu ve komşu ülkelerin mutfak kültürü tanıtıldı. Etkinliğe, Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği (KIPAKDER) de destek verdi. Dernek yönetim kurulu üyesi Şef Erhan Akkoç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte Kazakistan’a ait geleneksel yemekleri hazırlayarak katılımcılara sundu. Şef Akkoç, hem yemeklerin yapımını uygulamalı olarak gösterdi hem de bu yemeklerin kültürel arka planına dair bilgiler paylaştı. Etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği geçen Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Gökbörü’ye teşekkür eden KIPAKDER yetkilileri, gençlerin farklı kültürleri tanıma sürecine katkı sunan bu tür faaliyetleri önemsediklerini ve her zaman desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Program, öğrencilerin kültürel çeşitliliğe dair farkındalıklarını artırma, geleneksel mutfaklara ilgi uyandırma ve gastronomi alanında ilham verme amacıyla başarıyla tamamlandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve worldwideweb.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.