Muratpaşa’da Gold Town Sertifika Programında ilk denetim yapıldı

Gündem 03.06.2025 - 16:54, Güncelleme: 03.06.2025 - 16:54 171 kez okundu.
 

Muratpaşa’da Gold Town Sertifika Programında ilk denetim yapıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçe genelinde gıda işletmelerinde hijyen ve gıda güvenliği standartlarını yükseltmeyi amaçlayan Gold Town Gıda Güvenliği ve Hijyen Sertifika Programı kapsamında ilk denetimini gerçekleştirdi.
Program kapsamında başvurularını tamamlayan işletmelerin ilki, Fener Mahallesi’nde denetlendi. Denetimlerde; soğuk hava depoları, havalandırma sistemleri, kızartma yağlarının kalitesi ve yiyeceklerin uygun sıcaklıkta pişirilip pişirilmediği gibi pek çok kriter titizlikle incelendi. Eksiklikler ve iyileştirme önerileri işletme yetkilileriyle paylaşıldı. Denetim sonrası açıklamalarda bulunan Gıda Yüksek Mühendisi Ayşe Sarılar, hijyen standartlarının yalnızca tüketici sağlığı değil, aynı zamanda işletme itibarı açısından da büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Amacımız, işletmelerde hijyen standartlarını yükselterek halk sağlığını güvence altına almak ve kentimizde sürdürülebilir gıda güvenliğini bir üst seviyeye taşımak.” Sarılar, denetimlerin sadece ilk adım olduğunu vurgulayarak, “Sertifika alan işletmelere altı ay içerisinde yeniden denetim uyguluyoruz. Bu standardın sürdürülebilir olması önceliğimiz” dedi. Hibya Haber Ajansı
Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçe genelinde gıda işletmelerinde hijyen ve gıda güvenliği standartlarını yükseltmeyi amaçlayan Gold Town Gıda Güvenliği ve Hijyen Sertifika Programı kapsamında ilk denetimini gerçekleştirdi.
Program kapsamında başvurularını tamamlayan işletmelerin ilki, Fener Mahallesi’nde denetlendi. Denetimlerde; soğuk hava depoları, havalandırma sistemleri, kızartma yağlarının kalitesi ve yiyeceklerin uygun sıcaklıkta pişirilip pişirilmediği gibi pek çok kriter titizlikle incelendi. Eksiklikler ve iyileştirme önerileri işletme yetkilileriyle paylaşıldı. Denetim sonrası açıklamalarda bulunan Gıda Yüksek Mühendisi Ayşe Sarılar, hijyen standartlarının yalnızca tüketici sağlığı değil, aynı zamanda işletme itibarı açısından da büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Amacımız, işletmelerde hijyen standartlarını yükselterek halk sağlığını güvence altına almak ve kentimizde sürdürülebilir gıda güvenliğini bir üst seviyeye taşımak.” Sarılar, denetimlerin sadece ilk adım olduğunu vurgulayarak, “Sertifika alan işletmelere altı ay içerisinde yeniden denetim uyguluyoruz. Bu standardın sürdürülebilir olması önceliğimiz” dedi. Hibya Haber Ajansı
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve worldwideweb.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.